Tütün Zamanı - Yılmaz Güney



Tütün Zamanı - Yılmaz Güney

Tütün Zamanı (1959)

FİLM ÖZETİ

Tütün yarıcısı Recep’in kızı Zeliş’in keçisi Cemal’lerin bahçesine kaçar. Bu karşılaşmada iki genç birbirlerine aşık olurlar. Zeliş’in babası Recep ise kızı borçlu olduğu, kendi çıkarları olan birine vermek ister. 
Zelişlerin seviştiklerini sezen Bekir Ağa kızın babasınıda durumdan haberdar ederek namlı arabulucu kör Fehmi vasıtasıyla Zelişi kaçırmayı tasarlar. Tasarılar ise Zelişin küçük kız kardeşi Rabiş tarafından bozulup Zeliş haberdar edilir. Zeliş Kendisini zorla sevmediği adama veren ailesinden Cemalle birlikte kaçarlar. 
Recep Ağa bir yandan reşit olmayan kızının kaçırıldığını jandarmaya haber verir, diğer yandan kör Fehmi, Bekir Ağa ve Fehminin adamı Bekir Ağa tarafından Zeliş ile Cemal takip edilir. Zelişin reşit olmsına üç ay vardır. Bu müddet zarfında yakalanmamaya çalışırlar. Bu ara Zeliş tamamen Cemalin olmuştur. Dağlarda bir çok müşküller içinde kaçan sevgililer sonunda jandarmaya yakalanırlar. Mahkemede Zeliş’in göz yaşlarına rağmen hakim Cemali hapseder. Zeliş kendisini götürmek isteyen ailesini terk ederek Cemali’in bulunduğu hapishanenin önüne gelir. Bütün kasaba bu durumdan içlenmiştir. Aşıkların birbirine kavuşmasını ve babanın davasını geri almasını isterler. Zeliş bütün gün ve gece hapishanenin önünden ayrılmaz. Yağmura, fırtınaya rağmen dayanan kızı kasaba halkı hayranlıkla seyretmektedirler. Nihayet kasabalının baskısına dayanamayan baba şikayetini geri alır. Cemal hapisten çıkar iki sevgili birbirlerine kavuşarak tütün tarlalarına doğru uzaklaşırlar